Wintersport Busvakantie

Wintersport Busvakantie

Welkom op de pagina voor busreizen en busvakanties naar de sneeuw. De afstand naar de wintersport gebieden is relatief kort. De mooiste wintersportgebieden liggen immers in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. U moet hierbij denken aan gebieden rond de Alpen en de Pyreneeën. De meeste busvakanties zijn inclusief accommodatie, maar u kunt vaak ook alleen een busreis boeken en uw eigen accommodatie kiezen. Bekijk zelf de mogelijkheden bij de verschillende aanbieders.

Algemene informatie voor Wintersportvakanties

Als u op wintersport gaat kunt u hier alle informatie vinden over goeie plekken waar u heen kunt gaan. Op elke plek waar wintersport kunt beoefenen zult u winkels aantreffen waar u uw wintersport artikelen kunt kopen of huren. Ook is er onderscheid tussen de bergen voor beginners en voor de experts. U kunt dit vaak zien op de kaart door de kleuren van de pistes; Blauw (Makkelijk), Rood (Moeilijker) en Zwart (Moeilijkst). U kunt natuurlijk ook kiezen om naar een gebied te gaan waar u de experts niet naar toe zullen gaan. Hieronder vindt u enkele tips en gebergtes waar u heen kunt gaan.

Advertenties van onze partners

Activiteiten Wintersport

Winterberg In Winterberg (Sauerland te Duitsland) kunt u genieten van geweldige sneeuw. Het handige aan Winterberg is dat u hier naar skilessen kunt waar Nederlands gesproken wordt. Handig voor het leren van skiën en u kunt gemakkelijker vragen stellen aan de instructeur. Winterberg is vooral een gebied waar u heen kunt gaan als beginner. Hier zult u weinig tot geen experts aantreffen. Zoals eerder vermeld kunt u ook gebruik maken van de lessen die u kunt volgen (Nederlands).

De Alpen bevinden zich in Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Het bekendste skigebergte van Europa wordt het ook wel genoemd. Op de Alpen vindt u vooral veel sneeuw en hoge gebergte. Hier vindt u mensen die nog maar voor eerste keer doen maar ook de experts. Hou hier dus wel rekening mee. Duidelijke aanduiding zult u wel aantreffen van de pistes; Blauw, Rood of Zwart. Blauw staat voor de makkelijkere pistes die u zult nemen als beginner. Rood staat voor de moeilijkere pistes die u zult nemen als gevondenen. Zwart staat voor de moeilijkste en gevaarlijkste pistes die u zult nemen als expert. De kans zal dus klein zijn dat u een expert zult aantreffen op een blauwe piste. Bij elk officieel gebergte zult u vele skischolen aantreffen waar u kunt lessen. Let wel op dat de mensen hier bijna geen Nederlands spreken en gebrekkig Engels. Pyreneeën De Pyreneeën vindt u op de grens tussen Frankrijk en Spanje. Dit gebergte is minder bekend als skigebergte omdat de Alpen er niet ver vandaan ligt. Toch is dit gebergte een te gek skigebied voor iedereen. Ook hier is de aanduiding goed; Blauwe, rode en Zwarte pistes. Deze staan voor dezelfde aanduiding als bij de Alpen zodat u veiligere kunt skiën als beginner of juist als Expert. Bij elk officieel gebergte zult u vele skischolen aantreffen waar u kunt lessen. Let wel op dat de mensen hier geen Nederlands spreken en gebrekkig Engels.

Offerte wintersport met de bus? Klik hier