Busvakantie Engeland

Busvakantie Engeland

Welkom op de pagina voor busreizen en busvakanties naar Engeland. Op deze pagina kunt alle informatie over Engeland vinden en over de reisorganisaties die busreizen en busvakanties naar Engeland organiseren. Onderaan de pagina staat de algemene informatie over Engeland met een aantal tips voor bezienswaardigheden. De reisorganisaties zijn hier direct onder te vinden. Deze organisaties hebben samen een zeer groot aanbod van busreizen en busvakanties naar Engeland. Er zijn diverse leuke citytrips en excursiereizen te vinden bij deze aanbieders. U kunt bijvoorbeeld naar een van de volgende steden een busreis maken; Londen, Manchester, Oxford, Blackburn en Southampton. Ook kunt u rondreizen door heel Engeland met de bus. Dit zijn de vaak wat langere busreizen die aangeboden worden.

Algemene informatie Engeland

Engeland, in het land zelf Engeland genoemd en is samen met: Noord-Ierland, Schotland en Wales het Verenigd Koningrijk. Van deze vier landen is Engeland het grootste land in oppervlakte en inwoners aantal. In 2007 lag het inwoners aantal op 50,7 miljoen inwoners. Het land ligt in het zuiden van het eiland Groot Brittannië. Vroeger werd de naam Engeland gebruikt ter aanduiding van heel het Verenigd Koninkrijk en Groot Brittannië. Deze gedachte verdween toen Schotland in 1930 door de opkomst van het Schotse Nationalisme. Engeland bestaat uit 9 regio’s (vergelijkbaar in Nederland met provincies) zoals: Greater London, North East England en North West England.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Engeland

Centrum van Londen Voor elke toerist is het een hele belevenis: Het centrum van London. Hier vindt u onder andere: The Tower Bridge, The Big Bang, Houses of Parlement en St Pauls Cathedral. Rondrit met de bus door Londen Indien u in Engeland bent moet u zeker naar London gaan. Niet alleen voor de bezienswaardigheden die hierboven vermeld staan maar ook om een rit met de rode dubbeldekker te maken door London. Dit is een hele trip die u zeker niet meer zult vergeten. Cornwall Het zuid-west puntje van Engeland genaamd Cornwall heeft een subtropisch klimaat en kent hierdoor een prachtige natuur waar u heerlijk tot rust kunt komen. De ronde tafel Een grote heer die niet onmisbaar is voor Engeland: Luther King. Bezichtig in Bath de ronde tafel.

Het weer in Engeland

Vroeger was Engeland vooral een land die rijk was aan bos. Hier is bijna niks meer van over. Door de vele oorlogen is er veel gebombardeerd waardoor de bomen verdwenen en ook vele bossen werden toen in brand gestoken. Toch zijn er nog mooie bosgebieden zoals New Forest en Sherwoord Forest. In plaats van mooie bossen zijn er wel mooie stranden aan de kust. Deze variëren veel per plek waar u zich bevind. Van kiezelstranden tot aan krijtrotsen in de plek Sussex. Maar in het noorden vindt u vooral zandstranden. Bekendste badplaatsen in Engeland zijn Brighton en Blackpool in het zuiden van Engeland. In plaats van de mooie bossen in het midden van het land vindt u daar vooral up en lowland. Upland vooral verdeeld in hoogvlakten en gebergtes. Lowland vooral weilanden en laagvlaktes. Hoogste gebied in Engeland is het Penninische Gebergte (640 meter hoogte) en Yorkshiremoerassen (450 meter hoogte).

Steden in Engeland

Bekendste stad van Engeland is natuurlijk de hoofdstad London. Een culturele stad waar u het dagen vol kunt houden en prachtige bezienswaardigheden langs kunt gaan. Toch zijn er nog vele andere prachtige steden die u zeker niet moet missen: - Canteburry - Manchester - Blackburn - Chesterfield - Southampton - Stafford - Wallingford - Oxford Deze steden zijn rijk aan bezienswaardigheden en zijn dus zeker de moeite waard om te bezoeken.

Offerte busvakantie Engeland? Klik hier