Busvakantie Duitsland

Busvakantie Duitsland

Welkom op de pagina voor busvakanties en busreizen naar Duitsland. Op deze pagina kunt u informatie vinden over het land Duitsland met zijn bezienswaardigheden en de reisorganisaties die busreizen organiseren naar Duitsland. Onderaan de pagina staat de algemene informatie over Duitsland. De organisaties hebben samen een groot en gevarieerd aanbod van busvakanties naar Duitsland. Excursiereizen en korte stedentrips zijn te vinden bij de aanbieders. U kunt busvakanties boeken naar Berlijn, Munchen, Dusseldorf, Leipzig en Kiel. Ook zijn er rondreizen door Duitsland te vinden. Alle reisorganisaties voldoen aan de eisen van moderne reisorganisaties. Kijkt u snel even bij de onderstaande geselecteerde aanbieders voor uw busvakantie!

Algemene informatie Duitsland

Duitsland, ook wel Bondsrepubliek Duitsland genoemd ligt in het midden van Europa. Het land grenst in het westen aan Nederland, in het zuidwesten aan België en Frankrijk, in het zuiden aan Oostenrijk en Zwitserland, in het westen aan Polen en Tsjechië en in het Noorden aan de Noordzee, Oostzee en Denemarken. Het land bestaat uit 16 deelstaten (in Nederland genoemd provincies). Met 82.400.996 (gemeten in 2007) inwoners is het op 2 na grootste land in bevolking in Europa. Alleen Rusland is Duitsland voor. De hoofdstad van het land is Berlijn, een stad die rijk aan cultuur is en veel meegemaakt heeft in het verleden. Dit komt door de eerste en tweede wereldoorlog die beide gestart zijn door Duitsland.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Duitsland

Dom van Aken te Aken De dom ontstond uit de hofkerk van Karel de Grote. Het bouwen van de dom begon in 796 en werd volledig afgerond door de architect Odo von Metz. Het is dus een zeer oude bezienswaardigheid die de eerste en tweede wereldoorlog volledig heeft overleefd. Potzdamer Platz te Berlijn Midden in de hoofdstad van Berlijn is het Potzdamer Platz te vinden en is vernoemd naar de plaats Potsdam. Voor de tweede wereldoorlog was het plein een levendige plek, maar na de oorlog was het een grote puinhoop. Dit kwam doordat er dwars over het plein de bekende Berlijnse Muur werd gebouwd. Na de val van de muur in 1989 werd het plein volledig opnieuw opgebouwd en staan er nu prachtige bezienswaardigheden.

Het weer in Duitsland

Het klimaat in Duitsland verschilt niet zo veel ten opzichte van die van Nederland. Er is maar één duidelijk verschil en dat is dat Duitsland veel heuvelachtiger is dan Nederland. Zo vindt u in het zuiden de bekende Alpen waar u in de winter heerlijk kunt skiën, snowboarden of langlaufen. In de zomer kunt u er heerlijk wandelen en genieten van de prachtige natuur.

Steden in Duitsland

De bekendste stad van Duitsland is natuurlijk de hoofdstad Berlijn. Maar er zijn natuurlijk ook vele andere steden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken zoals:
- Düsseldorf (in het westen).
- Kiel (in het noorden).
- München (in het zuiden).
- Leipzig (in het oosten).
Deze steden zijn rijk aan bezienswaardigheden en zijn dus zeker de moeite waard om te bezoeken.

Offerte busvakantie Duitsland? Klik hier