Busvakantie België

Busvakantie België

Welkom op de pagina over busvakanties naar Belgie. Op deze pagina staat informatie over de reisorganisaties van busvakanties naar Belgie. Ook vindt u onderaan de pagina een hoop informatie over het land zelf. Bijvoorbeeld over de bezienswaardigheden in Belgie en naar welke steden u een busreis kunt maken. Er zijn busreizen naar Brussel, Antwerpen, Brugge, Aarlen en Luik. Naast deze plaatsen zijn er nog meer busvakanties. Deze kunt u allemaal vinden bij onderstaande reisorganisaties. De beste drie reisorganisaties voor een busvakantie naar Belgie staan op deze site. Deze organisaties voldoen aan de kwaliteitseisen die je van een moderne reisorganisatie mag verwachten. Deze reisaanbieders hebben samen een zeer groot aanbod van busreizen naar Belgie. Neemt u snel een kijkje!

Algemene informatie België

België, ook wel Koningrijk België genoemd ligt in het westen van Europa. Het land grenst in het westen aan de Noordzee, noorden aan Nederland, zuiden aan Frankrijk en oosten aan Luxemburg en Duitsland. België bestaat uit 3 gewesten genaamd Vlaams Gewest (in het noorden), Waals Gewest (in het zuiden) en Brussels Hoofdstedelijk Gewest (in het oosten). In het Vlaams Gewest spreekt men vooral Nederlands, in Waals Gewest vooral Frans en in Brussels Hoofdstedelijk Gewest vooral Duits. Het land heeft dus geen eigen taal maar spreken de talen van het dichtstbijzijnde land. De hoofdstad van het land is Brussel, een stad met veel cultuur (enkele voorbeelden van mooie en interessante bezienswaardigheden in die stad vindt u onder het kopje “bezienswaardigheden”). In de hoofdstad bevindt zich ook het Europees Parlement.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden België

Manneken Pis te Brussel In het centrum van Brussel is dit poppetje van 58 cm niet te missen. Het standbeeldje in het centrum van Brussel stelt een plassend jongetje voor. U kunt deze bezienswaardigheid vinden op de hoek van de Stoofstraat en Eikstraat. Het beeldje is in opdracht van het bestuur in 1619 geplaatst en bestaat uit brons. Het poppentheater Houdt u van poppen en van theater, dan moet u dit poppentheater zeker niet missen. Het enige poppentheater van België is Theater van Toone. Bijna elke dag worden er bekende stukken opgevoerd zoals De Gobochelde en de Notre-Dame.

Het weer in België

Als je naar België gaat voor het klimaat gaat u vooral voor de Ardennen. De Ardennen kent een groot verschil in hoogtes waardoor er een enorm verschil is in temperatuur als u het dal met de top vergelijkt. De rest van Belgie heeft hetzelfde weer als hier in Nederland. Indien u in de winter gaat zijn de Ardennen uitstekend voor het skiën en langlaufen.

Steden in België

De grootste stad van België en tevens het economisch centrum van het land is Brussel. Natuurlijk zijn er nog vele andere steden die u zeker niet mag missen als u op tour gaat. Enkele voorbeelden zijn:
- Antwerpen (in het noorden).
- Brugge (in het westen).
- Arlon (in het zuiden).
- Liège (in het oosten).
Deze steden zijn rijk aan bezienswaardigheden en zijn dus zeker de moeite waard om te bezoeken.

Offerte busvakantie België? Klik hier