Stedentrip Busvakantie

Stedentrip Busvakantie

Welkom op pagina voor busreizen naar steden in Europa. De zogenaamde stedentrips. Deze korte busvakanties zijn vaak een weekend of vijf dagen. Met de bus op vakantie naar een stad heeft veel voordelen. Ten eerste u hoeft zelf niet te zoeken naar de weg in een grote en onbekende stad. U wordt opgehaald en afgezet voor de deur van uw hotel. U zult ook een stuk meer van de bezienswaardigheden in de stad zien, aangezien dit van te voren door de reisorganisatie wordt uitgezocht. Op de manier bent u met een busreis verzekerd van het zien van de mooiste en meeste indrukwekkende plekken die de steden te bieden hebben. Kijk snel hieronder voor de aanbiedingen van de reisorganisaties.

Algemene informatie voor Stedentrips

Europa bevat vele steden die allemaal rijk zijn aan cultuur. Enkele voorbeelden zijn; Berlijn, Amsterdam, Parijs, Madrid en Rome. U kunt tijdens deze stedentrip deze steden allemaal bezoeken en genieten van de cultuur die zich in deze steden bevinden.

Advertenties van onze partners

Mooie bezienswaardigheden

Oude binnenstad van Bern, Zwitserland De oude stad werd gesticht rond 1191 door de Hertog Berthold V van Zähringen. Hij koos deze plaats omdat het goed lag aan de rivier de Aare. Door de oudheid van de stad en de vele cultuur die zich in de stad bevindt is de stad een bezoek zeker waard. Bezoek bijvoorbeeld de markante klokkentoren die gebouwd werden vanaf 1218 tot 1256. Deze torens zijn gerestaureerd in 1771. De laatste middeleeuwse uitbreiding van de stad was in de 14de eeuw met de Christoffeltoren Eiffeltoren (Parijs), Frankrijk Het meest bezochte bezienswaardigheid van Frankrijks is de Eiffeltoren. Er komen jaarlijks meer dan 5,5 miljoen mensen op af. De toren werd gebouwd tussen 1887 en 1889 voor de wereldtentoonstelling (1889). Dit jaar was express zo gekozen omdat dit 100 jaar na de Franse Revolutie was.

De toren is ongeveer 300 meter hoog, indien u hoogtevrees heeft raden wij het u het af om op de toren naar de top te gaan. Toren van Pisa, Italië Midden in de stad Pisa vindt u de Toren van Pisa. Oorspronkelijk is de Toren van Pisa een klokkentoren die bij de kathedraal van Pisa hoort. De toren is vele malen gesloten omdat de kans van het omvallen van de toren toenam. Op 7 januari 1990 is de toren voor 10 jaar gesloten voor publiek om de hellingshoek te verminderen. In augustus 2004 is er vastgelegd dat de komende 3 eeuwen niks met de toren zal gebeuren zodat u veilig een bezoek kunt nemen aan deze bijna 56 meter hoge toren. Sagrada Famîlia Een prachtige kerk die u zeker moet bezoeken in Barcelona is de Sagrade Famîlia. Er wordt al tientallen jaren aan het gebouw gewerkt en is tot op heden nog steeds niet afgerond. Vele denken zelfs dat het werk nooit afgerond zal worden aangezien er nu alweer plekken zijn die gerenoveerd moeten worden. Antoni Gaudí heeft de kerk ontworpen. Het moeilijke aan de bouw van de kerk zijn vooral de details waardoor de bouw zeer lang duurt.

Offerte stedentrip met de bus? Klik hier