Busvakantie Tsjechië

Busvakantie Tsjechië

Welkom op de pagina voor busvakanties en busreizen naar Tsjechie. Op deze pagina staan de aanbieders van busreizen naar Tsjechie. Het aanbod van deze aanbieders is zeer groot en gevarieerd. U kunt het hele jaar door busvakanties boeken bij deze aanbieders. Onderaan de pagina is meer informatie over Tsjechie zelf te vinden. Hieronder staan alle aanbieders van de busreizen en busvakanties naar Tsjechie. Het aanbod van deze aanbieders kan groot en gevarieerd genoemd worden. U kunt zowel in de zomer als in de winter voor busreizen terecht. In de winter is het een goedkope manier van op wintersport gaan en in de zomer kunt u prachtige rondreizen door het land maken. In Tsjechie zijn veel mooie bezienswaardigheden zoals grote kerken in Praag met veel historie.

Algemene informatie Tsjechië

Tsjechië, officieel Tsjechische Republiek ligt in Centraal Europa. Het land grenst in het westen aan Duitsland, in het noorden aan Polen, in het oosten aan Slowakije en in het zuiden aan Oostenrijk. Sinds 1 januari 1993 is het land onafhankelijk geworden. Voor deze tijd was het onder leiding van de Sovjet Unie (Tegenwoordig Rusland) en was het samen met Slowakije een land; Tsjecho-Slowakije. In 2007 telden het land iets meer dan 10 miljoen inwoners op bijna 80.000 vierkante kilometer grond. Het land is lid van de Europese Unie maar tot op heden wordt er nog niet betaald met de Euro (€), maar met de Koruna (kroon).

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Tsjechië

Sint-Vituskathedraal te Praag De grootste en hoogste kathedraal van Praag; De Sint-Vituskathedraal. De bouw van de kathedraal duurde bijna 600 jaar, maar het resultaat mag er zeker wezen. Als u de kathedraal binnengaat kunt u genieten van het prachtige glas en lood werk. In het raam van de kapel kunt u prachtige laat jugendstil werk zien van Mucha. Tegen betaling kunt u de schatten van onder andere Karel de vierde en Wenceslas bezichten. Sint Nicolaaskerk te Praag In het midden van het kleine Zijdeplein vindt u deze prachtige kerk. De bouw die 41 jaar duurde (1704 – 1755) is een prachtig voorbeeld van de barokse stijl. De blauwgroene koepel valt al van verre afstand op, de koepel valt namelijk op de zijn kleur en door de lengte; wel 75 meter hoog. Binnen in de kerk vindt u een groot altaar waar het licht dat door de koepel komt op schijnt. Het gevolg hiervan is een prachtig beeld voor de bezoekers. Aan het plafond kunt u fresco’s bekijken van Johann Lukas Kracker. Karelsplein Het Karelsplein is het grootste plein van de Nove Mesto. Oorspronkelijk was het plein bedoeld als veemarkt in 1348. In de straten rondom het plein werd vooral veel graan verkocht, dat nu nog steeds terug te zien is aan de straatnamen. Het plein werd in de 19de eeuw compleet gerenoveerd en ontving zo een compleet nieuwe stijl. Er werden meer tuinen aangelegd zodat het plein meer openbaar leek. Het is dus zeker een bezoek waard!

Het weer in Tsjechië

Door de westelijke oceaanwind is het land zeer koud. Gemiddeld wordt het in de zomer 18 tot 21 graden Celcius en in de winter –5 tot –11 graden. De hoofdstad van het land; Praag, behoort tot het droogste en warmste stad van het land.

Steden in Tsjechië

Op de hoofdstad Praag na heeft Tsjechië nog vele andere grote steden waar u veel cultuur van het land kunt bezichten. Bijvoorbeeld de invloeden van de 1ste en 2de wereldoorlogen. Bekijk enkele steden zeker een bezoek waard zijn hieronder.
- Chrast
- Dubi
- Fulnek
- Hodonin
- Konince
- Plumlov
- Svitavy
- Turnov
Deze steden zijn rijk aan bezienswaardigheden en zijn dus zeker de moeite waard om te bezoeken.

Offerte busvakantie Tsjechië? Klik hier