Busvakantie Spanje

Busvakantie Spanje

Welkom op de pagina voor busvakanties en busreizen naar Spanje. Op deze pagina staan de aanbieders van busreizen naar Spanje. Het aanbod van deze aanbieders is zeer groot en gevarieerd. U kunt het hele jaar door busvakanties boeken bij deze aanbieders. Onderaan de pagina is meer informatie over Spanje zelf te vinden. Er zijn veel verschillende typen busvakanties. Zo kunt een korte trip van een paar dagen maken. Tijdens dit type busreizen bezoekt u vaak een stand in het buitenland. De zogenaamde stedentrip. Ook kunt u langer op vakantie gaan met de bus. U kunt bijvoorbeeld een rondreis maken langs alle costa’s in Spanje. Ook kunt u alleen de bus gebruiken om naar uw gewenste bestemming te komen. De zogenaamde buspendelreizen. Bij jongeren zijn busvakanties naar Spanje ook heel populair. U vindt deze reizen onder het kopje “jongeren”.

Algemene informatie Spanje

Spanje, ook wel koninkrijk Spanje genoemd ligt in het zuidwesten van Europa. Het land is bijna 506.000 km2 groot in oppervlakte, dit is 13 keer zo groot als Nederland.. Het inwonersaantal lag in 2007 op meer dan 45 miljoen. Buiten het grootte vaste land bezit Spanje ook nog enkele eilanden in de Middellandse Zee (Balearen) en de Atlantische Oceaan (Canarische Eilanden). Het land grenst in het noordoosten aan Frankrijk en Andorra, in het zuiden Gibraltar en in het westen aan Portugal. Spanje bevat vele culturen, talen, eetgewoonten en klimaten. In 1981 werd Spanje lid van de NAVO en in 1986 lid van de Europese Unie. Sinds 1 januari 1999 kunt u betalen met de Euro, u heeft dus geen problemen met het omwisselen van de euro als u naar het land gaat. De hoofdstad van het land is Madrid, een stad wat zeker een bezoek waard is!

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Spanje

Werk van Antoni Gaudí In Barcelona vindt u veel werk terug van Antoni. Enkele voorbeelden zijn het scherven werk in de Sagrada Famîlia, Park Güell en Casa Calvet. Zijn werk is vooral beroemd geworden door de scherven die hij op een speciale manier gebruikt. Het werk dat hij levert is zeker een bezoek waard.. Sagrada Famîlia Een prachtige kerk die u zeker moet bezoeken in Barcelona is de Sagrade Famîlia. Er wordt al tientallen jaren aan het gebouw gewerkt en is tot op heden nog steeds niet afgerond. Vele denken zelfs dat het werk nooit afgerond zal worden aangezien er nu alweer plekken zijn die gerenoveerd moeten worden. Antoni Gaudí heeft de kerk ontworpen. Het moeilijke aan de bouw van de kerk zijn vooral de details waardoor de bouw zeer lang duurt. Plaza Mayor Het centrale plein van Madrid is gebouwd door de christenen in de 12de eeuw. Het plein telt tientallen restaurants, cafés en winkels die zeker een bezoek waard zijn. Vele straatartiesten geven dagelijks een sfeer op het plein.

Het weer in Spanje

Het klimaat in Spanje verschilt heel erg. In het noorden is het vele malen kouder dan in het zuiden (aan de Middellandse zee). Ook in hoogte verschilt het land veel. U vindt de bergen vooral in het noorden (waar het dus ook kouder is); hier zijn namelijk de Pyreneeën. Als u voor zon, zee en strand komt raden wij u aan om naar het zuiden van het land te gaan waar een tropisch klimaat zich bevindt.

Steden in Spanje

Op de hoofdstad Madrid na telt Spanje nog vele andere mooie steden die een bezoek waard zijn. Een lijst hiervan vindt u hieronder:
- Barcelona
- Valencia
- Vigo
- Galicie
- Sevilla
- Murcia
- Valladolid
- Madrid
Deze steden zijn rijk aan bezienswaardigheden en zijn dus zeker de moeite waard om te bezoeken.

Offerte busvakantie Spanje? Klik hier