Busvakantie Oostenrijk

Busvakantie Oostenrijk

Welkom op de pagina voor busreizen en busvakanties naar Oostenrijk. Hier staan alle aanbieders van busreizen en busvakanties naar Oostenrijk. Naast de informatie over de aanbieders van busvakanties staat er onderaan de pagina ook informatie over Oostenrijk zelf, zoals het weer en enkele bezienswaardigheden in het land. Hieronder staan alle aanbieders van de busreizen en busvakanties naar Oostenrijk. Het aanbod van deze aanbieders kan groot en gevarieerd genoemd worden. U kunt zowel in de zomer als in de winter voor busreizen terecht. In de winter is het een goedkope manier van op wintersport gaan en in de zomer kunt u prachtige rondreizen door het land maken. In Oostenrijk zijn veel mooie bezienswaardigheden die u tijdens de busreis tegen zult komen. Onderaan de pagina staat meer informatie hierover.

Algemene informatie Oostenrijk

Oostenrijk, ook wel Republiek Oostenrijk genoemd bestaat vooral uit de Alpen. Het land ligt midden in Europa en is dus omringt door vele landen. In het westen grenst het land aan Liechtenstein en Zwitserland, in het oosten aan Slowakije en Hongarije, in het noorden aan Duitsland en Tsjechië en in het zuiden aan Italië en Slovenië. Meer over het landschap vindt u onder het kopje “Klimaat”. De hoofdstad van het land is Wenen dat in het noordoosten van het land ligt. In het land wordt vooral Duits gesproken maar ook Sloveens, Kroatisch en Hongaars zijn populaire talen. Het land bestaat uit 9 deelstaten (provincies) onder andere Wenen, Burgenland, Tirol en Neder-Oostenrijk.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Oostenrijk

Mozart's geboortehuis Het voormalige huis van Mozart is te vinden in Saltzburg. In het straatje Getreidegassen vindt u het huis van de legende Mozart. De straat is herkenbaar aan de uithangborden van de voormalige eigenaren met daarop wat hun beroep was. Mozart woonde in dit huis vanaf 1756 tot en met 1773. U kunt onder andere in het huis de viool bezichtigen waar Mozart zijn toonladders toen de tijd op oefende. Looshaus Het looshaus is te vinden in het centrum van Wenen. Geen enkel gebouw zal zoveel controverses hebben als het Looshaus. De bouw van dit gebouw werd voltooid in 1911 en wordt momenteel gebruikt als bedrijfs en woonpand. Het huis ziet er van buiten heel kaal uit en wordt ook wel het huis zonder wenkbrauwen genoemd. Alter Markt Het oude plein in Salzburg is een trekpleister vol met terrasjes om lekker te eten en te drinken. Een voorbeeld van een lekker café op dit plein is het traditionele Café Tomaselli uit 1703. De markt is in 1240 aangelegd en is nu nog steeds een prachtige bezienswaardigheid van Oostenrijk. Parlement Het parlement dat te vinden is in het centrum van Wenen heeft een bouwperiode van maarliefst 10 jaar. De bouw begon in 1873 en was klaar in 1883. De Bondsraad en het Nationale Parlement vergaderen hier dagelijks. Prachtige vormen en een mooie fontein met een beeld van de godin Pallas Athene maken dit gebouw zo speciaal. De architect wou met het beeld zijn uitingen doen dat de Griekse idealen van de democratie behouden moeten worden.

Het weer in Oostenrijk

Het klimaat van Oostenrijk wordt vooral gevormd door de Alpen. Het land is dus een bergachtig land waar u zeker heen moet gaan als u van wandelen of skiën houdt. De tempratuur in de zomer is iets warmer dan in Nederland en is dus zeer aantrekkelijk (om bijvoorbeeld te gaan wandelen). In de winter kunt u genieten van heerlijke skipistes die volop met sneeuw liggen en anders d.m.v. sneeuwkannonen worden volgestrooid met sneeuw.

Steden in Oostenrijk

De meest bezochte stad van Oostenrijk is Wenen, de hoofdstad. Toch trekken vele andere steden bijna net zoveel toeristen door hun oude cultuur of de prachtige natuur. Wij stellen hieronder een lijstje op van steden die ook zeker een bezoek waard zijn:
- Salzburg
- Traun
- Feldkirch
- Wolfsberg
- Steyr
- Leoben
- Dornbirn
- Wels
Deze steden zijn rijk aan bezienswaardigheden en zijn dus zeker de moeite waard om te bezoeken.

Offerte busvakantie Oostenrijk? Klik hier