Busvakantie Italië

Busvakantie Italië

Welkom op de pagina voor busvakanties en busreizen naar Italie. Op deze pagina staan alle aanbieders van busreizen naar Italie. Naast de informatie over aanbieders van busvakanties, staat onderaan de pagina ook nog informatie over Italie zelf, zoals wat leuke bezienswaardigheden zijn en welke steden leuk zijn om te bezoeken. Hieronder staan alle aanbieders van busvakanties en busreizen naar Italie. De aanbieders hebben een groot en gevarieerd aanbod. U kunt bijvoorbeeld een driedaagse stedentrip maken naar Verona of een andere mooie stad in Italie. Ook zijn er busrondreizen te vinden langs de prachtige kust van Italie. Een aantal leuke plekken om te bezoeken zijn het Gardameer, Dolomieten en de Bloemenriviera. Kijk snel hieronder voor het aanbod!

Algemene informatie Italie

Italië, ook wel genoemd de Italiaanse Republiek ligt in het zuiden van Europa aan de Middellandse Zee. Het land is lid van de EU (Europese Unie). In het noorden grenst het aan Frankrijk, Oostenrijk, Slovenië en Zwitserland. De rest van het land grenst aan wateren en zeeën: Tyrreense Zee, Middellandse Zee, de lonische zee en de Adriatische zee. Italië ligt aan het vaste land in een vorm van een laars en wordt daar ook wel eens naar vernoemd. Ook is Italië in bezit van enkele eilanden zoals Sicilië, Sardinië, Elba en enkele kleine eilanden. De hoofdstad van het land is Rome (in Italië zelf Roma). Hier bevindt zich ook het onafhankelijke land Vaticaanstad. Het hoofd van Vaticaanstad is de Paus.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Italie

Venetie Venetië is een stad in het noordoosten van Italië. De stad speelt een belangrijke rol in de wereldgeschiedenis. Sinds de 9de eeuw wordt Venetië gezien als een stad. De stad is vooral bekend geworden omdat het zeer laag ligt waardoor en veel gevaren kan worden door de stad zelf. De boten die hiervoor worden gebruikt noemt men “Gondels” waar u zeker van gebruik moet maken als u naar Venetië gaat. Toren van Pisa Midden in de stad Pisa vindt u de Toren van Pisa. Oorspronkelijk is de Toren van Pisa een klokkentoren die bij de kathedraal van Pisa hoort. De toren is vele malen gesloten omdat de kans van het omvallen van de toren toenam. Op 7 januari 1990 is de toren voor 10 jaar gesloten voor publiek om de hellingshoek te verminderen. In augustus 2004 is er vastgelegd dat de komende 3 eeuwen niks met de toren zal gebeuren zodat u veilig een bezoek kunt nemen aan deze bijna 56 meter hoge toren. Val Camonica Val Camonica is een dal in Noord-Italië in de regio Lombardije. Het dal is ontstaan door uitslijting door de rivier de Oglio. De lengte van het dal is ongeveer 80 km. Het dal is bekend geworden door de prachtige rotstekeningen in het dal. Aan de tekeningen kunt u zien dat er generaties voor ons zijn gestorven. De tekeningen maken de tradities, ideeën en geloofsuitingen duidelijk. Zeker een bezoek waard zodat u de 140000 symbolen kunt bekijken.

Het weer in Italie

Het klimaat in Italië is zeer verschillend. Dit komt omdat het land meer dan 2500 kilometer lang is van noord naar zuid. In het zuiden is het vele malen warmer dan in het noorden, dit komt doordat het zuiden dichter bij de evenaar ligt en door de opwarming van de wateren en zeeën in het zuiden. Toch is het in de zomer niet onaangenaam en kunt u hier ook genieten van de prachtige natuur en het lekkere weer. In de winter kunt u bovendien in het noorden genieten van de Alpen waar volop sneeuw ligt waar u kunt genieten van de overheerlijke Ski en Langlaufroutes.

Steden in Italie

De hoofdstad Rome is de bekendste stad van Italië. Natuurlijk heeft het land nog veel meer te bieden en veel andere mooie en culturele steden. Hieronder vindt u een lijst met enkele steden die ook zeker een bezoek waard zijn.
- Venetie
- Pisa
- Napels
- Genua
- Padua
- Milaan
- Catania
- Verona
Deze steden zijn rijk aan bezienswaardigheden en zijn dus zeker de moeite waard om te bezoeken.

Offerte busvakantie Italië? Klik hier