Busvakantie Frankrijk

Busvakantie Frankrijk

Welkom op de pagina voor busreizen en vakanties naar Frankrijk. Op deze pagina vindt u alle reisaanbieders van busreizen en busvakanties naar Frankrijk. Ook kunt u hier een hoop informatie over het land Frankrijk zelf vinden, onderaan de pagina staat informatie over het weer in Frankrijk, de bezienswaardigheden en welke steden de moeite waard zijn om te bezoeken. De reisorganisaties staan hier direct onder. Samen hebben de organisaties een zeer groot en gevarieerd aanbod van busvakanties naar Frankrijk. U kunt zowel stedentrips als rondreizen per bus boeken bij deze aanbieders. De stedentrips zijn vaak korte busvakanties van ongeveer 3 tot 5 dagen. De rondreizen zijn vaak minimaal een week. Tips om een busreis naar toe te maken zijn de steden Bordeaux, Parijs, Cannes, Lyon en Nice.

Algemene informatie Frankrijk

Frankrijk, ook wel de Franse Republiek genoemd is het op 2 na grootste land in oppervlakte in Europa. Het grenst in het noorden aan België en Luxemburg, in het zuiden aan Spanje, Andorra, de Middellandse zee en Monaco, in het westen aan het Kanaal, Atlantische Oceaan en Golf van Biskaje en in het oosten aan Duitsland, Zwitserland en Italië. Het land heeft nog vele eilanden in bezit bijvoorbeeld Corsica in de Middellandse Zee maar ook vele overzeese eilanden. De hoofdstad van het land is Parijs, een stad die rijk aan cultuur is (zie Bezienswaardigheden voor voorbeelden). Frankrijk telt in 2007 bijna 61 miljoen inwoners waarvan 85% katholiek is. Het land is een democratische republiek en wordt momenteel bestuurd door President Nicolas Sarkozy.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Frankrijk

Eiffeltoren Parijs Het meest bezochte bezienswaardigheid van Frankrijks is de Eiffeltoren. Er komen jaarlijks meer dan 5,5 miljoen mensen op af. De toren werd gebouwd tussen 1887 en 1889 voor de wereldtentoonstelling (1889). Dit jaar was express zo gekozen omdat dit 100 jaar na de Franse Revolutie was. De toren is ongeveer 300 meter hoog, indien u hoogtevrees heeft raden wij het u het af om op de toren naar de top te gaan. Arc de Triomphe Parijs De Arc de Triomphe ook wel de triomfboog genoemd staat midden op het Place Charles de Gaulle, een van de drukste verkeerspleinen van heel Parijs. Het plein is zo druk omdat er 12 straten bijeenkomen. De Arc de Triomphe is ongeveer 50 meter hoog. De bouw begon in 1806 ter ere aan Napoleons overwinning bij Austerlitz en werd onder leiding van Louis-Phillippe in 1834 voltooid. Notre-Dame Parijs Deze prachtige kathedraal is vooral mooi in de avond/nacht. Het wordt prachtig verlicht waardoor er een geweldige sfeer ontstaat. De bouw van de Notre Dam startte in 1163 toen Paus Alexander III de eerste steen legde. De bouw werd pas voltooid in 1345. Het gebouw is wel 130 meter hoog waarvan één toren al 65 meter hoog is. U kunt in deze torens naar boven zodat u een prachtig uitzicht heeft over de stad.

Het weer in Frankrijk

Het klimaat in Frankrijk verschilt aanzienlijk. In het noorden kunt u hetzelfde weer als in Nederland verwachten terwijl het in het zuiden heerlijk tropisch en dus aangenaam is. Het land heeft ook veel verschil in hoogte. U vindt in het westen en noorden vooral laagvlaktes en weiland en in het zuiden en oosten vooral gebergte. Het meest bekend gebergte in het zuiden zijn de Pyreneeën en in het oosten de Alpen.

Steden in Frankrijk

De meest bekende stad van het hele land is natuurlijk de hoofdstad Parijs. Een stad vol met cultuur zoals u kunt lezen bij het kopje “Bezienswaardigheden”. Toch zijn er nog vele andere steden die zeker een bezoekje waard zijn zoals:
- Bordeaux
- Cannes
- Lyon
- Nancy
- Toulouse
- Havre
- Nice
- Versailles
Deze steden zijn rijk aan bezienswaardigheden en zijn dus zeker de moeite waard om te bezoeken.

Offerte busvakantie Frankrijk? Klik hier